״אז איך נחליט מהי היצירה שמתאימה לנו מתוך כל כך הרבה״?
״ולאיזה מקום״?
״ובאיזו קומפוזיציה״ ?
לכבוד האיוונט ״שישי אישי״ שבא לנו בדיוק בזמן, (הקורונה לא, אבל מה לעשות) אנחנו מקשיבות לצורך שלכם בלמקד ולדייק את בחירת האמנות לביתכם, ומזמינות לייעוץ אחד על אחד (או אחת או כל המשפחה כאחד:) עם חיוכים מתחת למסיכות. אנחנו רוצות לגרום לכם לחייך. להרגיש.
כדי להצליח מסתבר שכדאי לעשות שיעורי בית. לא, זה לא מבחן, אבל ככל שתהיו מגובשים יותר, תהיו שלמים עם בחירתכם הנצחית. כן. היצירות שלנו שואפות להיות מעל הזמן, ומעל המקום.
הנה חמשת הטיפים המנצחים מתוך ים של ניסיון ואהבה ומהקשר העדין והמיוחד שנרקם עם כל כך הרבה לקוחות. בהמשך לפרק הראשון לבחירת אמנות לבית.
אז ברור שהכי אישי, זה להרגיש אתכם, את החלל/הבית, את ה״ווייב״ והאופי הייחודי שלכם
כדי שהבית שלכם יהיה הסיפור שאותו אתם רוצים לחיות, להרגיש ולהביע. בית זה לא ארבע קירות. במובן העמוק, של אהבה, של הרמוניה, של לתת ולקבל,
ואין מה לעשות, בית עם גליפס על הקירות, זה הרבה הרבה מעבר:)
אז נתחיל או יותר נכון נמשיך (מהחמישי)
5. סדרות
מי מכם מכור לסדרות? בקורונה טיים, רובינו.
אבל לא בנטפליקס, אלא באמנות.
סדרות של שתיים או שלוש תמונות/עבודות הן חלק בלתי נפרד ומזוהה עם היצירה שלנו. וכרגיל, זה מגיע ממקום מלא מחשבה עמוקה- עיצובית, אמנותית ורגשית. מעבר לכך שבסדרה יש הגיון שיוצר שפה ,הרמוניה, כוח ועצמה, דיאלוג וטוויסט, אני מאמינה שגם במישור העמוק יותר, תמיד טובים השניים מן האחד, והשלושה עוד יותר!
יש כוח ועוצמה ״לביחד״ .
יחד. כמה דיאלוג ,כוח ואהבה יש בו. יצירת ה״דואט״.
יצירת ציפורי אוריגמי של סטודיו גליפס, היא אחת היצירות הבולטות ואין ספק שזה גם בגלל שהן מגיעות בשלישיה. ציפורים תלת מימדיות, מעוצבות בטכניקת כיפוף מרחפת, כל ציפור נמצאת במצב תעופה שונה ויחד הן יוצרות סיפור ורוקמות יופי על הקיר. מכיוון שהן באות בסדרה, הן יכולות להתאים לסוגי קירות רבים, כי אפשר ״לשחק״ עם הקומפוזיציה שלהן. בסטודיו קיימות הרבה יצירות שניתן לשלב ביניהם, או ליצור Mix&mach.
Glowing Birds
מיקס אנד מאצ- שילוב של משמעות עמוקה הטמונה במוטיב הציפורים, שילוב בין חומרים- זהב
14 קארט וכוחן של 3 ציפורים במצבי תעופה שונים. הכוח טמון בלהקה.
6. צבעים // או יותר נכון, שימוש מושכל בצבעוניות חכמה.
מי שעוקב אחרינו שנים ומכיר את התזה האמנותית שלי יודע שאני כיוצרת דוגלת באמנות מונוכרמטית. הרבה שחור, זהב, לבן, מוחלד-ראסטי. צבעוניות ועצמה נטולת צבעוניות יתרה. יש בזה אנדרסטייטמנט והמוטו הוא: לצמצם כדי להרחיב. אי מאפשרת לתוכן ולצורה לדבר. חשוב שיצירה לא תעייף ולא תשעמם, שלא יהיה לה תאריך תפוגה, ובעיקר שיהיה לה אופי. לקוחות מספרים שהם זורקים תמונות צבעוניות שהיו להם בבית ורוצים יצירה מונוכרומטית כתכשיט. הצבעוניות העזה לעיתים נטולת רוגע. אלה שחוששים מצבעוניות מונוכרומטיות – חשוב לזכור, החיים עצמם בבית, הטקסטיל, השטיחים, הספרים, הירוק של העציצים, כלי האוכל והאקססוריז, מספיק צבעוניים. היצירה שלנו בולטת בנוכחות החומרית ובשימוש מושכל בצבע. תלת המימד, האור והצל נוכח בלי להעמיס או להרעיש. ברזל הוא עצמתי מספיק כשהוא בא כפי שהוא- מוחלד, כתכשיט זהב, או שחור.
7. בית הוא סיפור ללא מילים.
לכל בית יש את הסיפור שלו, את האופי שלו בהתאם לדיירים שחיים בו. יש המון סוגים של אמנות שכולם יכולים ״להתאים״ לאותו חלל והשמיים הם הגבול ואינטואיציות וחיבור רגשי ליצירה הם התנאים החשובים. ברגע שמשתחררים מפרדיגמות, ובאים עם תשוקה יש חיבור ובחירה מדויקת.
8. סטיילינג - אביזרי עיצוב, פסלים ואקססוריז:
כמו שאומרים תמיד "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים", אביזר, פסל או אקססוריז נכון תמיד ישדרגו את החלל ויעניקו את אפקט ה"וואוו". שילוב של פסלים אמנותיים על מדף או על ספריה יוצרים עניין ומהווים סטייטמנט ווייב, מרעננים ומעשירים את הבית.
9. ״סגנון״ עיצובי
היום ישנם המון הגדרות, סגנון מודרני, דני, כפרי, אקלקטי ועוד. אני אישית לא בעד הגדרות, אך כן ממליצה לשרטט בראש את הסגנון אליו דיירי הבית יותר מתחברים ולצאת משם לעיצוב ובחירת האמנות והאקססוריז. מומלץ לבנות לוח השראה שינחה וימחיש את הויז'ן. הבית הוא כעיין הצהרה של מי אתם, אוסף של חוויות וחפצים, יחד עם זאת חשוב ליצור קו, סגנון ושפה שיעברו כחוט שני, יאחדו בין האמנות וימנעו ״בלאגן בעיניים״.
10. מי מסתתר מאחורי המסיכה? האומן.
קשה לאהוב יצירה אם לא אוהבים את מי שמאחוריה. חיבור ראשוני ורגשי לאומן מייצר חיבור עמוק יותר ליצירות שלו בבתיכם. הבנת הרקע ממנו היא נוצרה, השפה הנרקמת, הטכניקה והעומק שמאחורי היצירה כמזוהה עם האומן היא אלמנט ראשוני בחיבור ליצירה עצמה. נכון שאמנות היא ״בעיני המתבונן״ אבל עיניו של היוצר חשובות ויוצרות חיבור רגשי עמוק יותר.
11. ״החיפזון מהשטן״.
מעבר דירה, כניסה לבית חדש, בחירת הסלון, הרהיטים, הם רק ההתחלה, כי מה שהופך בית לאינבידואלי וחי הוא האמנות. הזמן הממוצע שבו אנשים מגיעים לסטודיו אחרי מעבר לבית/ דירה חדשה הוא מינימום של שנה ועד חמש שנים ויותר.
מעצבות פנים, אני שומעת לא מעט, נלחמות עם לקוחותיהם ומתעקשות, שאמנם הכיס כבר התרוקן, אבל בית ללא אמנות זה כמו גוף בלי נשמה. האמנות והסטיילינג הם לא הדובדבן שבקצפת הם הקצפת עצמה. הבית ממש מתעורר לחיים ויש אווירה, עושר וחום.
המלצה שלי היא שאם אין כסף - תחכו. קיר זו לא עוד פינה ״לסגור״, ואם חסר תקציב עדיף לחכות ולבחור אמנות שאתם באמת אוהבים מאשר זבנג וגמרנו. לא להתפשר על אמנות זולה או חסרת אופי. הבית שלכם הוא הצהרה, הוא המראה שלכם, תדאגו שתאהבו את מה שאתם רואים בו.
בית הוא רגש, הוא חיים והוא משפיע עליכם במישורים רבים ושונים ואת התחושה של הסנכרון הרגשי הזה יוצרת האמנות.
רומא לא נבנית ביום אחד - יש יופי בללקט:
כן.
יש יופי ב״בלרקום״ את הבית. לאסוף פריטים שמזדהים איתם. היופי טמון גם בחיפוש הזה, שבונה לאט לאט את הפאזל שלכם, ולא פחות, את החיבור הרגשי. היצירה צריכה להזיז לכם משהו בלב. כמו כן, פונקציונאליות ואיכות החיים שלכם, חשובים גם הם.
השאלה הראשונה היא: האם אני רוצה לחיות עם היצירה הזאת? האם יש לי חיבור רגשי אליה בצורה אותנטית ? אצלי, כיוצרת, יש ממש צורך שכאשר יסתכלו על היצירה בבית היא תדבר אל הצופה בה, ללא מילים. זה כוח מאד חזק. היצירות עוסקות במי אנחנו, מה עובר עלינו, לעיתים בקונפליקט חבוי ולעיתים גם מאירות את הדרך למקום של אור. היצירה היא עוד כלי להביא ולהבין את עצמינו, היא התבוננות והשראה והיא מדברת בעד עצמה, היופי הוא שתמיד אפשר לראות בה עוד ועוד זוויות.
ועכשיו? עכשיו נותר לכם רק לבחור. וזה באמת ״רק״, זה קסם, זו הנאה ותשוקה. לכו עם החלומות שלכם:)
רוצים עוד? תשריינו לכם מקום לאיוונט הקרוב- ״שישי אישי״ בו נתראה בקרוב.
סטודיו גליפס www.glyphs.co.il חנות און ליין וגלריה- רח' שערי תשובה 10, ת"א. אינסטגרם: glyphs_design@ פייסבוק: glyphs.design
Comments